مواد چسبنده و درزگیر در صنعت ساختمان

ساخت وبلاگ

در صنعت ساختمان، مواد چسبنده و درزگیر دارای کاربردهای وسیعی چون موکت کاری، کاشی کاری، بتن، ورقه های قفسه ها و کمدها، لایه زیرین کف، ورقه های دیوار کاذب، گرمسازی، تهویه، تهویه هوای مطبوع، سیمان های متصل شده، خانه های پیش ساخته، پانل های پیش پرداخت شده، کف کشسان، سقف سازی و پوشش دهی دیوار هستند.

مواد چسبنده و درزگیر در تعداد زیادی از صنایع، برای اتصال مواد مشابه یا مختلف به یکدیگر به کار گرفته می شوند. مواد چسبنده درزگیر دارای مبنای شیمیایی یکسانی هستند اما عملکردهای متفاوتی دارند. تفاوت اصلی بین این دو ماده، مدول کشسانی (الاستیسیته) آنها است؛ یک ماده ی درزگیر دارای مقاومت کششی کمتری است. امروزه فناوری نانو در صنعت مواد چسبنده و درزگیر، در قالب پرکننده های نانومقیاس همانند سیلیس دوداندود (Fumed Silica)، کربنات کلسیم رسوب دهی شده ی نانو و دی اکسید تیتانیوم کاربرد دارد. در فناوری سنتی، پرکننده ها با هدف کاستن قیمت محصولات در فرمول بندی مواد چسبنده و درزگیر مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما این وضعیت امروزه دستخوش تغییر شده است، زیرا پرکننده های نانومقیاس، ارتقای کارایی و قابلیت هایی چون خصوصیات فیزیکی عالی، کنترل رئولوژیکال، مقاومت در برابر سوختن، دوام و قابلیت بازیافت ارتقا یافته را برای مواد چسبنده و درزگیر به ارمغان می آورند.

مواد چسبنده ی هوشمندی که دارای قابلیت رها کردن تحت فرمان هستند نیز به شکل وسیعی در حوزه ی فناوری نانو مورد بررسی قرار می گیرند .نانوذرات مگنتیتی که به ترکیب مواد چسبنده اضافه شده اند می توانند قابلیت رها کردن با فشار یک دکمه را به ماده ی چسبنده بدهند. در آینده رها کردن انتخابی اجزا دارای اهمیت فزاینده ای خواهد بود، به ویژه در خصوص بازیافت مواد، که خود یک چالش بحرانی برای یک توسعه ی پایدار است. در حالت کلی، استفاده از مواد دوستدار محیط مانند پلیمرهای زیستی در تحقیق و توسعه در آینده بسیار متداول خواهد بود. از این نقطه نظر، رؤیای مواد چسبنده ی داراي قابليت کلیدزنی، که از فناوری های مقاوم سازی هوشمند بهره می گیرند نیز ممکن است به واقعیت بپیوندد. کاربردها در بخش ساختمان، حوزه هایی چون ساخت ساختمان، مهندسی عمران و لعابدهی را در بر می گیرد. بخش ساختمان، دومین بازار بزرگ مواد چسبنده و درزگیر در اتحادیه اروپا است. کاربردهای بالقوه در حوزه ی ساختمان بسیار زیاد هستند. مواد چسبنده و درزگیر برای موکت کاری، کاشی کاری، بتن، ورقه های قفسه ها و کمدها، لایه زیرین کف، ورقه های دیوار کاذب، گرمسازی، تهویه، تهویه هوای مطبوع، سیما ن های متصل شده، خانه های از پیش ساخته، پانل های از پیش پرداخت شده، کف کشسان، سقف سازی، پوشش دهی دیوار و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. زمینه های کاربردی مهم در مهندسی عمران، آب بندی اتصالات برای کف خیابان ها و پل ها و بسیاری دیگر هستند. مواد چسبنده و درزگیری که کارایی بالایی دارند برای لعابدهی مورد استفاده قرار می گیرند. طی دهه های گذشته به دلیل تغییر در مصالح ساختمانی، سطح انتظارات شهرنشینان به میزان چشمگیری تغییر یافته است. برای ساخت نماهای خارجی تقریباً یکپارچه، فولاد و شیشه به صورت فزاینده ای مورد استفاده قرار گرفته اند.

لعابدهی ساختمانی

استفاده از دیوارهای حاجب، امکانات جدیدی برای معماران جهت طراحی ساختمان ها فراهم آورده است. لعابدهی ساختمانی، یک شکل بسیار تطبیق پذیر از فرآیند ساخت دیوار حاجب است. در این مورد، شیشه به وسیله ی مواد چسبنده ی پلیمر سیلیکونی، به بدنه ی ساختمان، به عنوان مثال چهارچوب دیوار حاجب، متصل می شود. بارهای ایستا (به عنوان مثال نیروهای باد) از طریق درزگیرهای سیلیکونی ساختمانی، به بدنه ی ساختمان که در زیر قرارگرفته است، منتقل می شوند. به همین دلیل به این فرآیند، لعابدهی سیلیکونی ساختمانی نیز گفته می شود و درزگیر مربوطه، تحت عنوان پلیمرِ سیلیکون ساختمانی (structural silicone) شناخته می شود. پلیمر سیلیکون به دلیل برخورداری از قابلیت هواخوری و دوام چشمگیر، برای لعابدهی ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود، پلیمر سیلیکون ساختمانی، تحت تأثیر انبساط دمایی و نیروهای باد، دچار تنش برشی می شود. در چنین موقعیت هایی درزگیرهای کارآمدی با خصوصیات خستگی مشخص، مورد نیاز هستند تا از کاهش کارایی یا شکست در طول عمر ساختمان، جلوگیری به عمل آید. مواد چسبنده و درزگیر به شکلی گسترده در بسیاری از بخش های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. تقاضا برای این مواد همواره در حال رشد بوده است. مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اصلی عبارتند از ایالات متحده، ژاپن، آلمان، ایتالیا، انگلستان و فرانسه. با این وجود منطقه ای که دارای بیشترین رشد بوده شرق دور به ویژه چین است. در سال 2008 ، تقاضا برای مواد چسبنده و درزگیر در درون اتحادیه اروپا 3.2 میلیون تن بوده است.

منبع: http://nano.ir


برچسب‌ها: مواد چسبنده هوشمند , فناوری نانو در چسب و درزگیر , درزگیر سیلیکونی , لعابدهی ساختمانی , مصالح ساختمانی بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک...
ما را در سایت بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tileworld بازدید : 98 تاريخ : جمعه 6 بهمن 1396 ساعت: 20:09