نمای خارجی هوشمند در ساختمان

ساخت وبلاگ

با گسترش تکنولوژی و پیشرفت روز افزون آن، نماهای ساختمانی نیز از این فرآیند مستثنی نبوده اند. از طرفی با توجه به مقوله انرژی و اهمیت آن در سالهای اخیر، طبق آمارهای موجود هدر رفتن انرژی در صنعت ساختمان بسیار بیشتر از صنعت حمل و نقل می باشد.

به دليل جابجايي هوا بين داخل و خارج ساختمان از طريق شيشه، گرمايش، سرمايش و تهويه امري است كه مصرف زياد انرژي را به دنبال دارد. به همین دلیل استفاده از نمای چند جداره در طي سال هاي اخير متداول شده است. اخيرا تیمی از پژوهشگران آلمانی، نمای هوشمند و مسدود کننده نور خورشيد را برای پنجره های شیشه ای ساختمان ساخته اند. این نما از گرم شدن بیش  از حد ساختمان جلوگیری می کند.

نماهای هوشمند چیزی بیش از صرفا یک پوسته یا نما بوده و نماهاي هوشمند متحرك از لحاظ كاربرد به چهار گروه زير تقسيم مي شوند:

  • نماهاي هوشمند متحرك و كنترل دما
  • نماهاي هوشمند متحرك و كنترل روشنايي و ديد
  • نماهاي هوشمند متحرك و تهويه طبيعي
  • نماهاي هوشمند متحرك و توليد انرژي

به طور كلي در طراحي نماي هوشمند بايد براي موارد زير بررسي دقيق صورت گيرد:

1- هدف از طراحي

2- هندسه مدول ها و نما

3- مصالح مورد استفاده

4- مكانيسم باز و بسته شدن عناصر متحرك

5- نحوه تقابل با نيرو هاي محيطي

اين نماها نسبت به شرايط محيط واكنش نشان مي دهند و اين واكنش از طريق تركيب عناصر گوناگون مانند سنسورها، محرك ها، منبع تغذيه، پردازنده مركزي و شبكه ارتباطي ممكن مي شود.

نمای هوشمند مسدود کننده نور خورشيد

این نمای هوشمند حاوی دیسکی از پارچه است که با سیم هایی از جنس آلیاژ تیتانیوم-نیکل ساخته شده اند. این آلیاژ در دماهای خنک تر خمیده می شود اما هنگامی که گرم می شود، به طور موقت به شکل اصلی خود باز می گردد، بنابراين حرارت نور مستقیم خورشید موجب می شود، سیم ها داغ شده و به شکلی اصلي خود باز گردند. اين امر سبب بسته شدن دیسک پارچه ای شده و بنابراین مانع از عبور نور می شود. اما زمانی که آفتاب غروب کند یا هوا ابری باشد، این سیم ها به شکل اولیه خود باز می گردند و دیسک های پارچه ای باز شده و موجب شفاف شدن دوباره نما می شوند.

نمای دو جداره

به طور معمول برای ساختمان های بلند مورد بحث قرار میگیرد، زیرا این ساختمان ها تمایل به دید گسترده دارند و به همین دلیل از شیشه ی بیشتری در ساخت آن ها استفاده می شود. اگر یک ساختمان کاملا شیشه ای باشد، زمان زیادی برای تهویه مکانیکی آن نیاز است و همچنین انرژی زیادی برای خنک نگه داشتن ساختمان در تابستان و گرم نگه داشتن آن در زمستان صرف می شود. به همین دلیل از نمای دو جداره استفاده می شود.

ساختار نمای دو پوست

نماهای دو پوست در دهه اخیر به سرعت در معماری اروپا فراگیر شده اند، این نماها امکان تهویه طبیعی را ضمن کنترل صوت، باد و باران فراهم می کنند و مطمئنا در معماری مدرن کاربرد وسیع تری خواهند یافت. به علت تجربه‌ ی عملکردی کم در این زمینه و همچنین هزینه اضافی چندین لایه شدن نما، کارفرمایان این ایده را نمی پذیرند.

نمای دو پوست شامل یک جداره خارجی، یک فضای میانی و یک جداره داخلی است. لایه خارجی وظیفه حفاظت دربرابر هوا را دارد و همچنین عایق صوتی در برابر سر و صدای خارجی است. معمولا دارای دریچه هایی برای تهویه فضای میانی و اتاق های داخلی می باشد. در بیشتر موارد از یک لایه شیشه آبدیده و یا شیشه لمینیت ساخته شده است. در فضای میانی آفتاب شکن هایی که قابل تنظیم باشند نصب می شود. لایه داخلی شامل یک چارچوب با شیشه دوجداره است که مانع از هدر رفتن انرژی گرمایی در زمستان می شود و معمولا براع تهویه طبیعی امکان باز شدن دارد.

مزایای نمای دو پوست

  • کاهش اوج فشار باد
  • بهبود بهره وری انرژی نما
  • افزایش استفاده از حرارت خورشیدی در فصل زمستان
  • کاهش تلفات حرارتی در زمستان
  • کاهش کلی افزایش حرارت خورشیدی در فصل تابستان
  • استفاده از تهویه طبیعی
  • جلوگیری از ورود صدا
  • استفاده مفید از نور روز

منبع: http://arianps.ir


برچسب‌ها: صنعت ساختمان , نمای دو پوسته , تنظیم دمای ساختمان , بهره وری انرژی در نمای ساختمان , مصالح ساختمانی پیشرفته بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک...
ما را در سایت بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tileworld بازدید : 76 تاريخ : پنجشنبه 28 دی 1396 ساعت: 22:40