استفاده از سیستم گرمایش از کف زیر کفپوش های ساختمان

ساخت وبلاگ

در سال‌های اخیر، سیستم گرمایش از کف در کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار متداول شده است و دلیل این گسترش روزافزون بهینه بودن مصرف انرژی، توزیع یکسان گرما در تمامی فضا و دوری از مشکلات موجود در سایر روش‌ها مانند سیاه شدن دیوارها، گرفتگی و پوسیدگی لوله‌ها و … است. این سیستم در زمان ساخت و یا نوسازی ساختمان در زیر کف قرار داده می‌شود.

به طور کلی سه نوع روش گرمایش از کف وجود دارد:

  • گرمایش با هوای گرم
  • گرمایش با جریان الکتریسیته
  • گرمایش با آب گرم

به دلیل اینکه هوا نمی‌تواند گرمای زیادی را در خود نگه دارد، روش هوای گرم در موارد مسکونی چندان به صرفه نیست و روش الکتریکی نیز فقط زمانی مقرون به صرفه است که قیمت انرژی الکتریکی کم باشد. در مقایسه با دو روش ذکر شده، سیستم گرمایش با آب گرم (هیدرولیک) مقرون به صرفه‌تر و خوشایندتر می‌باشد. بدین خاطر سال‌های متوالی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. روش گرمایش از کف به عنوان راحت‌ترین، سالم‌ترین و طبیعی‌ترین روش برای گرمایش شناخته شده است.

در بحث هزينه و اجرا، سيستم گرمايش از کف بسيار اقتصادی تر از ساير سيستم های گرمايشی موجود است و دلايل بسيار ديگری نيز وجود دارند تا از اين روش برای گرمايش استفاده شود که اين دلايل عبارتند از: 
• آسايش و راحتی
• عدم حرکت و جابجايی گرد و غبار
• عدم احساس حرکت جريان هوای گرم
• دمای ثابت تا ارتفاع 2 متری از سطح زمين
• توزيع يکنواخت گرما در تمام فضای ساختمان
• 25 الی 30 درصد صرفه جويی در هزينه مصرف انرژی
• عملکرد در دمای پايين موتورخانه ای (حدود 35 تا 50 درجه سانتی گراد)

برای پوشاندن کف تایل های سنگی، کاشی‌های سرامیکی و چینی که رسانای حرارت هستند، بهترین پوشش ها برای سیستم‌های گرمایش از کف می باشند. در مورد کفپوش های pvc به دلیل اینکه در پروسه نصب آن ها از چسب فوری و چسب های خمیری استفاده می شود که در مقابل گرما مقاومت خود را از دست می دهند، استفاده از این کفپوش ها برای سیستم های گرمایش از کف مناسب نیست. پارکت هایی که به صورت چسبی نصب شده اند نیز قابلیت اجرا روی سیستم گرمایش از کف را ندارند. در مورد پارکت هایی که از چسب برای نصب آن ها استفاده نشده است، سیستم گرمایش از کف حین نصب پارکت حتما باید خاموش باشد. بعد از نصب پارکت حداقل باید 48 ساعت سیستم گرمایش از کف خاموش بماند. بعد از گذشت 48 ساعت باید دمای سیستم گرمایش از کف زیر پارکت به صورت تدریجی و روانه 5 درجه بالا برود.

روش های کنترل دما در سیستم گرمایش از کف

 - سیستم کنترل دمای بصورت دستی

در این سیستم با استفاده از شیرآلات متصل شده به خروجی‌های هر کلکتور در جعبه مربوطه، امکان کنترل منطقه‌های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر است. از مزایای این سیستم می توان به اقتصادی بودن و ساده بودن سیستم کنترلی اشاره کرد.

 - سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت مکانیکی

در این سیستم با استفاده از نصب شیرآلات گرمایش از کف داخل دیوار، از طریق تنظیم ترموستات حرارتی نصب شده روی شیر سیستم گرمایشی، دمای محیط مریوطه به صورت مکانیکی و اتوماتیک کنترل می‌گردد. در این روش داخل جعبه شیر تخلیه هوا نیز پیش بینی شده است.

 - سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت برقی

در این سیستم شیرهای برقی که به حس‌گرهای الکتریکی در هر محیط به طور جداگانه وصل شده‌اند، فرمان قطع و وصل هر مدار حرارتی را دریافت نموده و عملیات تنظیم خودکار هر محیط را انجام می‌دهند. دبی‌سنج و یا دماسنج نصب شده روی هر خروجی و ورودی کلکتور نیز امکان کنترل‌های متنوعی را برای کاربر فراهم می‌ کند.

لازم به ذکر است که سیستم گرمایش از کف نیازمند تامین دسترسی و بازبینی های دوره ای است تا بدین وسیله هرگونه نشتی، مشکل در اتصالات و ... به موقع اصلاح گردد. در ساختمان های بسيار بزرگ مانند سوله ها و يا مراکز تجاری که ارتفاع سقف آن ها قابل توجه و بيش از 3 متر باشد، استفاده از سيستم های سنتی مانند رادياتور و يا فن کوئل بسيار پرهزينه می باشد، زيرا هوای گرم به سمت بالا حرکت می کند و سطح زمين سرد می شود در صورتی که با سيستم گرمايش از کف، انرژی به هدر نمی رود و بازده بیشتری به دست می آید.

 منبع: http://arianps.ir


برچسب‌ها: کفپوش گرمایشی , سیستم های گرمایشی ساختمان , صرفه جویی در مصرف انرژی , نصب سیستم گرمایشی , کنترل دمای سیستم گرمایش از کف بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک...
ما را در سایت بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tileworld بازدید : 110 تاريخ : جمعه 22 دی 1396 ساعت: 0:07