استفاده از ورق های HPL در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها

ساخت وبلاگ

صفحاتی که از ترکیب لایه های سلولزی و به وجود می آیند و پس از قرار گرفتن در دمای بالای 180 درجه سانتی گراد و فشار 80bar تبدیل به صفحات محکم با مشخصات فنی ویژه می شوند را پنل های چوبی Terespa یا همان (High Pressure Laminate) Terespa HPL می نامند.

HPL ورق هایی با روکش طرح چوب یا طرح های متنوع دیگر است. این ورق ها به نام نیز شناخته می شوند. رزین های به کار برده شده در این صفحات، پایداری و مقاومت شیمیایی بالایی دارند و موجب چسبندگی و پیوند پایدار و برگشت ناپذیر لایه های مختلف به کار گرفته شده در ورق های اچ پی ال (HPL) می شوند، به همین دلیل تغییرات جوی تأثیری روی این ورق ها نداشته و باعث کاهش کیفیت آنها با گذشت زمان نمی شود.

HPL یک پانل تزئینی است که کاربرد وسیعی در زمینه های گوناگون از جمله ، سرویس بهداشتی عمومی، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، صنایع آهن سازی، صنایع کشتی سازی، سازی و آسانسورها دارد و در ابعاد مختلف و ضخامت های متنوع موجود است .

خصوصیات ورقه های HPL

مقاومت رطوبتی :

ورقه های HPL به علت تراکم زیاد در برابر آب و بخار آب مقاوم است، ورقه ورقه نمی شود و ترک نمیخورد و در حالت غوطه ور در آب کمتر از 6 درصد رطوبت جذب میکند و افزایش ضخامت ناشی از این جذب آب هم بسیار ناچیز و کمتر از 10 درصد است.

مقاومت حرارتی :

ورقه های HPL نسبت به شوک حرارتی مقاوم است و دمای خشک را تا 180 درجه سانتیگراد تحمل می کند. در برابر حرارت سیگار مقاوم است و اثری از آن باقی نمی ماند. آن بسیار ناچیز است و تغییرات ابعادی آن در دمای بالا، کمتر از 3 درصد است.

مقاوم در برابر الکتریسیته :

به دلیل استفاده از چسب رزین فنولیک در تولید فرمیکا (HPL)، در مقابل جریان الکتریسیته مقاوم است.

مقاوم در برابر اسید های ضعیف :

به دلیل استفاده از ، در مقابل اسید های ضعیف (مثل باران های اسیدی) مقاوم است.

خش ناپذیری :

وجود لایه ملامینه نهایی در صفحات HPL عامل مقاوم شدن این صفحات در برابر خش پذیری است.

مقاومت مکانیکی :

ترکیب مقاومت خمشی و قابلیت ارتجاعی سبب مقاوم شدن ورقه های HPL در برابر ضربه های وارده میگردد. از این رو در ، سطوح ورقه های HPL در مقابل فشارهای گوناگون از جمله فشار باد از خود عکس العمل خوبی نشان می دهد.

 نکات قابل توجه هنگام خرید ورق های HPL

1- تراکم ورق: تراکم بالای ورق hpl یکی از مهمترین بخش این متریال میباشد که با آزمایش فیزیکی میتوان جواب این سوال را پیدا کرد.

2- احتراق ورق: از آنجا که در ساخت ورقهای HPL از رزین استفاده میشود و این مواد یکی از گرانترین مواد ساخت میباشد، ناخالصی در آن باعث بی کیفیتی محصول میگردد که از طریق تست تراکم مشخص می شود.

3- ورق داخلی یا بیرونی: یکی از مهمترین قسمتهای ورقهای HPL روکش آن میباشد که شامل طرحها و رنگهای متنوع است. اگر از ورقی که روکش آن مربوط به کاربرد داخلی است در نمای بیرونی استفاده گردد، دچار رنگ پریدگی میشود. یک روش مناسب برای تبدیل کاربرد ورق از داخلی به خارجی، استفاده از روش پرتودهی است که این روش مقاومت پانل را بسیار بالا برده و مزایایی چون عدم تیرگی و کثیف شدن را برای ورق به همراه دارد.

روش های این ورق ها را به طور خلاصه می توان به سه نوع زیر تقسیم بندی کرد:

1- نصب با پیچ نمایان

در این روش ورق ها توسط پیچ به سادگی به پروفیل های عمودی اتصال می یابند. این روش ساده ترین روش اجرای نمای HPL میباشد. برای زیرسازی این ورق ها می توان از قوطی 40x40 میلیمتر استفاده کرد. ایراد عمده این روش، نمایان بودن پیچ به کار رفته شده است.

2- نصب با پیچ مخفی

در این روش با استفاده از سرپوش هایی با رنگ ورق، روی پیچ ها پوشانیده می شوند.

3- نصب چسبی:

در نصب چسبی از و پرایمر استفاده میگردد. این روش نصب قابلیت اجرا برای ورقهایی با ضخامت 6 و 8 میلیمتر را دارد.

ابتدا دو سطح مورد نظر را به پرایمر آغشته نموده پس از خشک شدن با چسب پلی اورتان و چسب دو طرفه به هم متصل میکنند که پس از گذشت 2 ساعت، ورق به زیر سازی محکم میگردد.

4- نصب به روش هنگ:

در این روش به پشت پانل اتصال یافته و در نتیجه پیچ های اتصال ورق دیده نمی شوند. به نظر می رسد این روش بیشتر از سایر روش ها برای طراحی نما مناسب باشد. این روش نصب قابلیت اجرا برای ورق هایی با ضخامت 8، 10 و 12 میلیمتر را دارد.

منبع: http://www.ariyonama.com


برچسب‌ها: طراحی نمای ساختمان , فرمیکا , روش های نصب HPL , پنل های تزیینی , رزین فنولیک بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک...
ما را در سایت بال کلی در صنعت کاشی و سرامیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tileworld بازدید : 94 تاريخ : جمعه 8 دی 1396 ساعت: 18:11